...

Meslek Yüksekokulu

Taught Me How To Walk

Atina İlk Ziyaret                              Venedik Çalışma Ziyareti

Zagrep Çalışma Ziyareti                   Atina Çalışma Ziyareti 2

Nevsehir Çalışma Toplantısı              Atina Final

Nasıl Yürüyeceğim Öğretti

Terapötik binicilik faaliyetleri eğitmenlerin ve gönüllülerin yanı sıra yararlanıcıların sağlıklarının, kişiler arası ilişkilerinin ve sosyalleşmelerinin gelişimine katkıda bulunmaktadır.  Atlar ve çevreleri ile ilişki içinde olan insanların kurallara uymaları, programa riayet etmeleri, sabırlı ve işbirliği içinde olmaları gerekmektedir. Ortak bir yaklaşım ve tedavi yöntemi olmadığından, bilgilerimiz, çalışma yöntemlerimiz ve uygulamalarımızın paylaşımı ve denenmesi için bir alan oluşturmanın gerekli olduğuna inanıyoruz (uyarlanacaklar ve önlenecekler).

Proje önerisi kullanılmakta olan tedavi yöntemlerini geliştirme, yenilerini keşfetme, paylaşma ve deneme ihtiyacının bir sonucudur. Her bir ortak kuruluşun kendi yaklaşımı (hippoterapi, terapötik binicilik) olup, farklı tedavi yöntemlerini izlemekte, farklı hedef grupları ile çalışmakta, farklı kültürel ve sosyo-ekonomik ortamlarda çalışmaktadır. Her kuruluş farklı çalışma yöntemleri izlemektedir ve eğitmenler ve faaliyetlerini destekleyen gönüllüler için farklı önceliklere ve eğitim sistemine sahiptir.

Tüm ilgili ortaklar gelişimimiz ve ilerlememiz için birbirimizden öğrenmek, farklı çalışma ve tedavi yöntemlerini tartışmak, bunları karşılaştırmak ve son olarak bazı iyi uygulama ilkelerini ifade etmek amacıyla ortak bir alan oluşturmanın önemli olduğuna inanmaktadır.

Önerilen projeye katılan kuruluşlar, Yunanistan, Hırvatistan, İtalya ve Türkiye'dendir.

 

Taught me how to walk...

Therapeutic horse riding activities contribute to improving the health, the interpersonal and the socialization of the beneficiary as well as the trainers and the volunteers involved. People who are in any relation with horses and their environment have to follow rules, respect the timetable, be patient and cooperative. Since there is no common approach and therapeutic method we believe that it is necessary to create a space to exchange and experience our knowledge, working methods and practices (what to adapt and what to avoid). 

The project proposal is the outcome of the necessity to improve the already used therapeutic methods and moreover to explore, exchange and experience new ones. Each partner organisation has its own approach (ippotherapy, therapeutic horse riding), follows different therapeutic method, works with different target groups, works in different cultural and socioeconomic environment.

Each organisation follows different working methods, has different priorities and training system for the trainers and the volunteers who support its activities. 

All the involved partners believe that it is important for our development and improvement to create a common space in order to learn from each other, discuss the different working and therapeutic methods, compare them and finally come out with some good practices guidelines.

The organisations which are involved in the proposed project are from Greece, Croatia, Italy and Turkey.