...

Meslek Yüksekokulu

KURULUMU VE TARİHSEL GELİŞİMİ

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Meslek Yüksekokulu 7500 m² kapalı alana sahip olup, 13 dersliği, 4 laboratuvarı ve 6 atölyesi  ile öğretim veren bir ön lisans kurumudur. Nevşehirli hayırsever vatandaşların katkılarıyla yaptırılmış olup, Erciyes Üniversitesi Rektörlüğünce Nevşehir İli Kalkınma, Üniversite Yaptırma ve Yaşatma Vakıfı'ndan 25 Nisan 2000 tarihinde teslim alınmıştır.

Erciyes Üniversitesi Senatosunda alınan karara istinaden Üniversite Rektörlüğü'nün Nevşehir Meslek Yüksekokulu'nun kurulmasına yönelik 2 Şubat 2000 tarihli yazılarıyla Yükseköğretim Kuruluna başvurusu üzerine; Yükseköğretim Kurulunca Kurulun 24 Mart 2000 tarihli Genel Kurul Toplantısında, 2547 sayılı kanunun 2880 sayılı kanunla değişik 7/d-2 maddesi uyarınca Erciyes Üniversitesi'ne bağlı olarak Nevşehir Meslek Yüksekokulu'nun kurulması uygun bulunmuştur. Yüksekokulun fiziki alt yapısının ve akademik-idari kadrolarının oluşturulmasına 11 Eylül 2000 tarihinde Yrd. Doç. Dr. Kurtuluş KARAMUSTAFA'nın müdürlüğe atanmasıyla başlanmıştır.