...

Meslek Yüksekokulu

Macar sanatçı Frigyes König ve İstvan Orosz, Küratör Kemal Orta ile Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Tasarım Bölümüne ziyarette bulundu
01/03/2024

Macar sanatçı Frigyes König ve İstvan Orosz, Küratör Kemal Orta ile Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Tasarım Bölümüne ziyarette bulundu.

Türkiye – Macaristan ilişkilerinin 100. Yıl Dönümü kutlama etkinlikleri kapsamında NEVÜ MYO’da, Macaristan’ın önde gelen çağdaş sanatçıları, Tasarım Bölümünü gezerek öğrencilerle çalışmalar hakkında söyleşi yaptı.

NEVÜ Sanat Koleksiyonu ve Galerisi Müdürü Doç. Dr. Savaş Kurtuluş Çevik ve Küratör Kemal Orta ile Macar sanatçı Frigyes König ve İstvan Orosz NEVÜ MYO Müdürü Doç Dr. Yasin Polat’ı makamında ziyaret ederek, iyi dileklerde bulundular. Tasarım Bölümü hakkında bilgi aldıktan sonra Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Pınar Güngür, Öğr. Gör. Bülent Bilgin, Öğr. Gör. Gülşah Bilgin ve Öğr. Gör. Harun Kaçmaz eşliğinde atölyeleri gezdiler.

Öğr. Gör. Gülşah Bilginin verdiği Grafik Desen dersi kapsamında İstvan Orosz’un resimlerini röprodüksiyon olarak çalışan öğrencilerin çalışmaları, sanatçı tarafından incelendi. Sanatçı, Anamorfoz tasarım hakkında bilgi verirken, öğrencilere çeşitli tavsiyelerde de bulundu.  Tasarım Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Pınar Güngür sonrasında öğrencilerin yaptığı çeşitli çalışmaları, hangi teknikte yapıldığını belirterek sanatçılara Tasarım Bölümündeki çalışmalardan bahsetti.

Ziyaret Macaristanlı konuk sanatçılarla karşılıklı olarak başarı ve iyi dilekler ile sona erdi.