...

Meslek Yüksekokulu

MYO Tasarım Bölümü Grafik Tasarım Programı’ndan Güray Müze’ye Teknik Gezi
03/01/2024

MYO Tasarım Bölümü Grafik Tasarım Programı’ndan Güray Müze’ye Teknik Gezi

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Meslek Yüksekokulu (MYO) Tasarım Bölümü Grafik Tasarımı Programı öğrencilerine yönelik, Güray Müzeye teknik ve kültürel gezi düzenledi.    

 

Gezinin ilk bölümünde “Antik Eserler Salonu”nda, Geç Kalkolitik Dönem, Tunç ve Demir Çağları ile Hellenistik, Roma, Bizans, Selçuklu ve Osmanlı Dönemlerine ait seramikler, çömlekler incelendi ve öğrenciler bilgilendirildi.

Teknik gezinin ikinci bölümünde ise Modern Eserler Salonu’nda ressam Zeliha Bazoğlu ve Aslıhan Yurtoğlu tarafından yapılmış olan resimler incelendi. Sanatçıların yaptıkları teknik hakkında bilgi alındı. Ressam Zeliha Bazoğlu’nun kullandığı teknikte Adana yöresine özgü elişi, antika ve Retro sandıktan çıkan kanaviçeler, danteller, boncuk oyalarını tuvale kumaşın etkisini bozmayacak şekilde sabitleyerek verdiği üç boyut özelliği kazandırdığı eserler incelendi. Ressam Aslıhan Yurtoğlu'nun sergisinde ise renklerin ustaca kullanılması, geri dönüşüm ve atık malzemelerden oluşan farklı konuların işlendiği çalışmalar hakkında öğrencilere bilgi verildi.

Gezinin üçüncü bölümünde de ustaların yaptığı çanak ve çömleklerin nasıl oluşturulduğu, boyama şekilleri izlenerek, öğrencilerin bilgileri pekiştirildi. Çömlek ustasının canlı performans gösterisi ile devam eden program sonunda öğrencilerimiz Avanos yöresinin kültür mirası olan çömlek yapımını izleme fırsatı buldu.

Mezun olmadan önce ve olduktan sonra gerek tasarımlarıyla, gerek el becerileriyle sektöre katkıda bulunmak isteyen öğrencilerin edinilmesi gereken bilgiler hakkında kapsamlı bir görüşmenin gerçekleştiği ziyarette, öğrencilere eşlik eden MYO Tasarım Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Pınar Güngür ve Grafik Tasarımı Programı Öğr. Gör. Gülşah Bilgin, bu imkânı sağladığı için müze sahibi Mustafa Güray Tüysüz’e ve MYO Müdürü Doç. Dr. Yasin Polat’a teşekkür ettiler.