...

Meslek Yüksekokulu

Meslek Yüksekokulumuzdan Azami Süre Sonunda Kaydı Silinenler ve Ek Süre Verilenler !
13/12/2021

1-) Azami öğrenim süresi sonunda hiç almadığı ve devamsızlık sebebiyle, toplam 6 (altı) ve daha fazla dersten başarısız olan ve tablo 1/A’da belirtilen öğrencilerin kayıtlarının silinmesine karar verilmiştir.

2-) Azami öğrenim süresi sonunda verilen ek sınav hakkını kullanmayan öğrenciler ile sınavlara girmiş ve sınavlar sonrasında hiç almadığı, devam şartını yerine getirmediği,  başarısız ders sayısı toplam 6 (altı) ve daha fazla olan ve tablo – 1/B’de belirtilen öğrencilerin kayıtlarının silinmesine karar verilmiştir.

3-) Ek sınavlar sonunda başarısız olduğu, hiç almadığı ve devam şartını yerine getirmediği derslerin toplam sayısı 5 ve altında olan ve tablo – 2’de belirtilen öğrencilere, 2021-2022 Eğitim-Öğretim Güz yarıyılından itibaren 4 yarıyıl ek süre verilmesine karar verilmiştir.

4-) Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’nın 2547 sayılı kanunun 44. Maddesi c. bendi gereğince sadece tek dersi kalan tablo – 3’de belirtilen öğrencilere sınırsız sınav hakkı verilmesine karar verilmiştir.

5-)  2019-2020 Eğitim-Öğretim yılından itibaren 4 (dört) yarıyıl ek süre verilen ve bu süreler sonunda, hiç almadığı ve devamsızlıktan kaldığı dersi olan öğrenciler ile alıp da başarısız olduğu ders sayısı birden fazla olan ve tablo 4’de belirtilen öğrencilerin kayıtlarının silinmesine karar verilmiştir.

6-) 2018–2019 Eğitim-Öğretim yılında verilen 4 yarıyıl ek süre sonunda sadece tek dersi kalan ve sınav hakkı verilip kullanmayan tablo – 5’de belirtilen öğrencilerin kayıtlarının silinmesine karar verilmiştir.

Tablo 1-A

Tablo 1-B

Tablo 2

Tablo 3

Tablo 4

Tablo 5