...

Meslek Yüksekokulu

Azami Öğrenim Süresini Dolduran Öğrencilere Verilen Ek Sınav Hakkı İle İlgili Duyuru !
20/08/2021

6569 Sayılı Kanun ile “Azami süreler sonunda mezun olabilmek için gereken derslerden hiç almadığı ve devam şartını yerine getirmediği ders sayısı toplam en fazla 5 olan son sınıf öğrencilerine, devam şartını sağlayıp başarısız oldukları bütün dersler için iki ek sınav hakkı verilir” hükmü gereğince öğrencilere 2 (iki) ek sınav hakkı verilmiştir.

Bu sınavlara katılmak isteyen öğrenciler aşağıdaki linkte yer alan başvuru formunu doldurup ıslak imzalı olmak şartıyla 31.08.2021 son başvuru tarihinden önce okulumuz öğrenci işleri birimine elden teslim ederek başvurularını tamamlayacaklardır. Elden teslim etme imkanı olmayan öğrenciler ise başvuru formunu posta veya kargo ile yollamak şartıyla başvuru formunu doldurup imzaladıktan sonra okulumuzun myo@nevsehir.edu.tr mail adresine göndererek başvurularını yapabileceklerdir.

Başvuru Formu.

Bu sınavlara girmeyen ya da bu sınavlar sonucunda “başarısız olduğu, hiç almadığı ve devam şartını yerine getirmediği toplam ders sayısını en fazla 5’e indiremeyen” öğrencilerin ilgili kanun hükümleri gereğince üniversite ile ilişikleri kesilecektir.

Başvuruları kabul edilen öğrenciler ile ilgili sınav programı ve yöntemi okulumuz web sayfasında ilan edilecektir.

Sınav tarihleri aşağıdaki gibidir:

a) Birinci Sınav : 6-7 Eylül 2021

b) İkinci Sınav  : 8-9 Eylül 2021

NOT : Sınava girme hakkı elde eden bazı öğrencilerimizde Eğitim-Öğretim harç borcu çıkmaktadır. Bu durumdaki öğrencilerin sınava girebilmeleri için öncelikle harçlarını yatırmaları gerekmektedir.